Thursday, 5 November 2015

Leija

Rakas kissamme Leija jouduttiin lopettamaan 4.11.2015 kello 20.30. Hän oli 10 vuotta vanha. Leijalla todettiin luumuutos oikeassa etukäpälässä, joka viittasi kasvaimeen. Muutama vuosi aikaisemmin kissallamme oli todettu munuaissairaus, jonka takia tulevaisuuden näkymät olivat kovin kehnot. Leijan etukäpälä olisi pitänyt amputoida ja hänen olisi täytynyt käydä läpi rajut kemo- ja radioterapiat. Tiesimme, ettei se olisi sellainen elämän, josta Leija nauttisi enää tai olisi edes halunnut elää. Kissamme oli aina ollut hyvin aktiivinen, juoksi mielellään ulkona lintujen ja hiirien perässä.
  Leija oli todellinen taistelija. Mutta joskus taisteluun kuuluu tieto siitä, milloin tulee päästää irti. Saimme olla Leijan perhe 10 vuotta. Me rakastimme häntä ja olimme hyvin kiintyneitä kissaan. Hän teki meidät pelkällä läsnäolollaan onnelliseksi. Minulle Leija oli muuta kuin vain lemmikki. Hän oli perheenjäsen, ystävä. Hän on nähnyt minun nauravan, ja itkevän. Leija on aina ollut luonani, muttei ole enää. Kaipaan häntä suunnattomasti.

  Lepää rauhassa, rakas kissamme. R.I.P. Leija.

My baby girl Leija was put down on the 4th of November at 20.30. She was 10 years old. Leija had a tumor on her paw and, due to her previous kidney problems, the prognosis was not very positive. She would have had to get her leg amputated and would have had to go through serious kemo- and radiotherapy. We knew it wouldn't be a life worth living for her anymore. Leija was an active cat, always running outside, chasing birds and mice.
  She was a fighter, always. But sometimes even fighting isn't enough. Sometimes letting go is the best way to fight for someone you love. We had her for 10 unforgettable years. We loved her and were very keen on her. For me she was more than just a pet. She was a family member, a friend. She has seen me laugh, and cry. She has always been there for me. And now, she isn't anymore. I miss her terribly but I know it is better this way.

Rest in peace, my love. R.I.P. Leija.


Viimeinen kuva Leijasta. The last picture of Leija. No comments:

Post a Comment